Sportfysiotherapie

 

De sportfysiotherapeut binnen ons team is Jorinde van der Laan.
 

Sporten gaat niet altijd zonder blessures. De sportfysiotherapeut kan u helpen om blessuren te voorkomen en te behandelen. Sportfysiotherapie is geschikt voor mensen die beginnen met sporten, recreatieve- en topsporters. Naast sporters kan de sportfysiotherapeut patiënten met chronische ziekte en handicap begeleiden.
 

De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het analyseren van (sportspecifieke-) bewegingen. Er is aandacht voor wat de klacht is en hoe het is ontstaan. Daarbij let de sportfysiotherapeut op grondmotorische eigenschappen (coördinatie, kracht, lenigheid, snelheid en uithoudingsvermogen) en energiesystemen.
 

U wordt sportspecifiek en functioneel getraind, zodat u kunt herstellen tot u uw gewenste niveau (trainings- of wedstrijdfit).
 

Een sporter wil zo snel mogelijk aan de slag, desnoods met een aangepast schema. De sportfysiotherapeut kan hierbij helpen zodat u in ieder geval uw conditie kan behouden.
 

Wat kunt u verwachten van de sportfysiotherapeut?

  • Analyse van sport en sportblessures
  • Behandeling van klachten waardoor u niet meer kunt sporten (acute en chronische blessures)
  • Sportspecifieke revalidatietraining
  • Testen en meten van sportspecifieke eigenschappen (grondmotorische eigenschappen)
  • Sportfysiotherapeutisch advies en voorlichting op het gebied van blessures, preventie, opbouw, materiaal, schoeisel en behandeling
  • Opstellen van een gezondheidsprofiel
  • Eerste Hulp Bij Sportongevallen
  • Kennis van sporten op recreatief, regionaal, provinciaal en nationaal niveau.
     

De sportfysiotherapeut is vrij toegankelijk, u heeft geen verwijsbrief nodig.
 

Iedere maandag tussen 16.30-17.30uur is er een sportspreekuur. Bij voorkeur meldt u zich aan via deze link o.v.v. sportspreekuur of u meldt zich telefonisch aan via 0598-633155. U kunt zich natuurlijk ook aanmelden op reguliere openingstijden. Voor meer informatie klik hier.
 

Sportfysiotherapie voor deskundige begeleiding bij sportspecifieke klachten!