Nieuws

Fysiotherapie Havenstraat is verhuisd!
09-04-2020
Fysiotherapie Havenstraat is verhuisd! Door de corona-crisis hebben we meer tijd voor de verhuizing gehad, een van de weinige voordelen van deze bizarre tijd. Gelukkig biedt het ook tijd voor creatieve oplossingen. Dus de praktijk locatie is dicht voor patiënten, maar we zijn niet gesloten! We zijn bereikbaar voor e-consulten en je kan ons benaderen via telefoon en mail. Ons telefoonnummer is nog steeds: 0598-633155 Via de mail kan je ons bereiken via: balie@fysiotopzorg.nl En we zijn druk bezig met een nieuwe website: www.fysiotopzorg.nl Dezelfde specialisten in een nieuw jasje! Hou ons de komende tijd in de gaten voor nog meer info en updates over onze praktijk!
De praktijk heeft haar deuren tot nader order gesloten.
22-03-2020
Door het coronavirus en opschalende adviezen van het RIVM is Fysiotherapie Havenstraat genoodzaakt om tot nader order haar deuren te sluiten voor patiënten. Wij blijven via de telefoon, website en mail bereikbaar. Wij willen u gezonder maken en niet uw en onze gezondheid in gevaar brengen. De minimale afstand van 1.5m kunnen wij in de praktijk niet garanderen. Denk maar aan het lichamelijke contact dat wij met behandelen hebben. Daarom zullen wij fysiek geen patiënten zien op één van onze praktijklocaties of bij u thuis. Heeft u een afspraak staan bij één van onze therapeuten, dan zal hij/zij zo snel mogelijk contact met u opnemen.
Beste tijd om te trainen
02-03-2020
Je hoort er verschillende verhalen over. De één zegt dat je het best ’s avonds kunt sporten als je er maar ruim voor het slapengaan weer mee stopt. Maar met een volle maag gaan sporten is ook niet erg gezond, dus ja, dan moet je dus je avondmaaltijd wel extra vroeg nuttigen. Anderen stellen: je moet gaan sporten vóór het ontbijt, vooral als gewichtsverlies een van je doelen is. Je zou zo vroeg op de ochtend namelijk meer vetten dan suikers verbranden. Hoe zit het nou echt?
5 alternatieve calorieverbranders
29-02-2020
Er zijn ook andere minder voor de handen liggende manieren om extra calorieën te verbranden. We delen 5 alternatieven.
Osteoporose & de fysiotherapeut
28-02-2020
Osteoporose betekent letterlijk: poreus bot. Als u osteoporose heeft, zijn de botten brozer en is de kans op een botbreuk groter. Osteoporose komt veel voor. Wereldwijd krijgt ongeveer een op de drie vrouwen en een op de acht mannen osteoporose. Soms ook jongere mensen. Wat kunt u zelf doen en hoe help de fysiotherapeut.
Fysiotherapie en kwaliteit
27-02-2020
Door nieuwe inzichten en technieken verandert de fysiotherapie voortdurend. Om als fysiotherapeut te kunnen blijven werken volgens de laatste ontwikkelingen is het belangrijk om onze kennis up to date te houden. Dat waarborgen we in een compleet nieuw kwaliteitsregister.
Nieuw: Digitale factuur
14-02-2020
Vanaf heden zullen MTC abonnementen en de particuliere nota's met betrekking tot de fysiotherapie per e-mail verstuurd worden. (zorg die vergoed wordt door de zorgverzekering blijven wij gewoon rechtstreeks declareren wij bij uw verzekering)
De verhuisdatum is bekend!
11-02-2020
Wij gaan onze locatie aan de Havenstraat in Veendam 3 april 2020 verlaten en verhuizen naar het 'Lloyd's Terras'. Daar nemen wij samen met verschillende zorgdisciplines (huisartsen, apotheek etc.) intrek in het gloednieuwe gezondheidscentrum. Wat gaat er veranderen? - Vanaf maandag 6 april zullen de behandelingen plaatsvinden in het Gezondheidscentrum. (Lloydsterras 12, 9641 DZ Veendam) - We krijgen een nieuwe naam: Fysio Topzorg - meer behandelkamers en een grotere oefenzaal - kleedruimtes & douches bij de oefenzaal - kortere lijnen met andere zorgverleners waardoor er snel overleg plaats kan vinden. Wat blijft hetzelfde? - Ons telefoonnummer blijft 0598 633155 - Onze locatie in het gezondheidscentrum van Wildervank blijft ongewijzigd! - De gratis koffie blijft & al onze collega's verhuizen mee :-)
Magnesium grote invloed
10-02-2020
Magnesium is belangrijk is voor onze gezondheid. Welke invloed heeft magnesium? Een tekort uit zich in vervelende klachten, maar hoe herken je een tekort? En wat is de oplossing?
Nieuwe collega
29-01-2020
Ter vervanging tijdens het zwangerschapsverlof van Hilde Oosterhuis en de afwezigheid van Martine v. Iren de komende tijd, hebben we een nieuwe collega; Stephan Albracht.
Zwangerschapsverlof Hilde
10-01-2020
Hilde Oosterhuis-Reitsema is vanaf 8 januari met zwangerschapsverlof. Lieve Hilde, We hopen dat je lekker kan gaan genieten van je verlof! Succes met de laatste loodjes, Liefs je collega's
Eet u gezond tijdens de winter!
09-01-2020
Wacht niet tot plots virussen en andere bacteriële infecties toeslaan, maar wapen u met mes en vork tegen winterkwalen. Heel wat producten versterken immers uw immuunsysteem dankzij hun rijkdom aan vitamines en mineralen.
Twee miljoen mensen hebben last van rug of nek
08-01-2020
In Nederland hebben naar schatting zo’n twee miljoen mensen last van rugpijn of nekpijn. Uit cijfers van het RIVM blijkt dat ruim 1,1 miljoen vrouwen en 858.600 mannen met rug- of nekklachten bij de huisarts bekend zijn.
Is tienduizend stappen nodig om fit te blijven?
06-01-2020
Volgens verschillende apps, stappentellers en lifestylecoaches zouden we 10.000 stappen per dag moeten zetten om fit en gezond te blijven. Dat komt neer op zo'n 7,5 kilometer. Maar hoe zit het eigenlijk met dat aantal passen? Klopt het wel? En zijn er geen andere manieren om aan je gezondheid te werken?
Bestaat een suikerverslaving?
05-01-2020
Er is geen wetenschappelijk bewijs dat suiker een verslavende werking heeft, maar dat neemt niet weg dat veel mensen die stoppen met het gebruik van suiker geen effecten merken. We beschreven de tien meest voorkomende klachten die kunnen ontstaan wanneer je stopt met toegevoegde suikers.
Twee uur extra gym verbetert schoolprestaties
04-01-2020
De scholen zijn weer begonnen na de vakantie. Om gelijk goed te beginnen. Schoolprestaties verbeteren door twee uur extra gym-/beweeglessen. Dat blijkt uit een onderzoek onder zo'n 2.000 12-jarigen van de Universiteit van Göteborg.
Hoe kom ik van die kerstkilo’s af?
01-01-2020
Laten we maar direct beginnen met het ontkrachten van het idee dat kerstkilo’s bestaan. Natuurlijk eten we in december meer dan anders, maar een overdadige kerstmaaltijd of een paar oliebollen levert echt geen kilo's extra lichaamsgewicht op. Als u elk jaar een beetje zwaarder wordt, komt dat doordat u gedurende het hele jaar meer consumeert dan u verbrandt. Niet alleen in december.
Wij gaan verhuizen...
16-12-2019
Zoals al bij velen al bekend, staat ons komend jaar een grote verhuizing te wachten! onze locatie aan de Havenstraat in Veendam gaan wij in april 2020 verlaten en verhuizen naar het 'Lloyd's Terras'. Daar nemen wij samen met verschillende zorgdisciplines (huisartsen, apotheek etc.) intrek in het gloednieuwe gezondheidscentrum 'Lloyd's Terras'. Onze locatie in het gezondheidscentrum van Wildervank blijft ongewijzigd! Wij zien er naar uit, wij hopen jullie ook! Nadere informatie en verhuisdatum worden de komende weken bekend... Houd daarvoor deze nieuwsbrief of onze website in de gaten! Bent u benieuwd naar de nieuwe locatie? volg dan hier de vorderingen rond de bouw via onze facebookpagina!
Kerstwensen
16-12-2019
Alle medewerkers van Fysiotherapie Havenstraat wensen u sfeervolle Kerstdagen & een gezond en sportief 2020 toe!
Aangepaste openingstijden december
29-11-2019
Bekijk hier onze aangepaste openingstijden rond de feestdagen...
BHV cursus weer 'up to date'
28-11-2019
Onze collega's Arjan, Merel en Lydia hebben onlangs de BHV cursus weer met goed gevolg doorlopen!
FEIT OF FABEL gezond gewicht, bewegen niet belangrijk
19-11-2019
De stelling die voorligt is: met een gezond gewicht, is het niet erg als je minder beweegt. Is dit nu een feit of een fabel. We geven u graag antwoord...
Mogelijk overstaprecord zorgverzekering
17-11-2019
De zorgpremies zijn bekend. Naar verwachting zullen meer mensen dan vorig jaar van zorgverzekering wisselen. Mogelijk komt er zelfs een nieuw overstaprecord. De belangrijkste reden is de halvering van de maximale korting op collectieve verzekeringen van tien naar vijf procent.
Winterwandeling hartstikke gezond
15-11-2019
Als het buiten koud wordt, is het lekker bij de verwarming met een kopje thee. Heerlijk. Toch bevelen we u een winterwandeling aan. Er zijn meerdere redenen waarom een winterwandeling hartstikke gezond is.
Vraag het de fysio: de instabiele schouder
12-11-2019
Heeft u de diagnose instabiele schouder gekregen? We leggen graag uit wat het is en hoe u ervan kunt herstellen.
Niet-nagekomen afspraak of een afspraak te laat afzeggen
10-11-2019
Het valt ons op dat het steeds vaker voorkomt dat patiënten niet op afspraken verschijnen. Het is voor een fysiotherapiepraktijk vervelend als een patiënt niet op een afspraak verschijnt. Het betekent tijdverlies en omzetderving. Bovendien is het erg vervelend dat er op dat moment niet iemand anders kon worden geholpen. Om het aantal niet-nagekomen afspraken terug te dringen gaan wij hiervoor een wegblijftarief hanteren.
Sneak preview nieuwe pand
25-10-2019
Rondleiding door de afdeling fysiotherapie in het nieuwe Gezondheidscentrum Lloyd's Terras. De verwachting is dat de opening in het voorjaar van 2020 plaatsvindt.
Welkom terug Saskia
22-10-2019
Vanaf 4 november zal saskia kuindersma haar werkzaamheden na haar zwangerschapsverlof hervatten. Welkom terug Saskia!
Computerwerk en tintelingen in mijn hand
21-10-2019
Veel computerwerk - en vooral werken met de muis - leidt vaak tot schouder-, arm- en soms zelfs handklachten. Soms zo erg dat de hand niet meer goed gebruikt kan worden. Hoe zit dat nou en wat kan ik eraan doen? Een korte uitleg.
Afscheid Sanne
21-10-2019
Afgelopen week heeft Sanne Beentjes na 4,5 jaar afscheid genomen als fysiotherapeut van onze praktijk en is ze aan een nieuwe uitdaging begonnen in een woonzorginstelling van Noorderbreedte in Hardegarijp. Sanne, wij wensen je heel veel werkplezier toe met je nieuwe baan!
Beter bewegen met deze 4 punten!
18-10-2019
Beter bewegen is een vitaler leven, maar hoe beweegt u nu beter? Eigenlijk is dat niet zo moeilijk. We delen graag 4 aandachtspunten...
Aiii is dit nu spit?
16-10-2019
Ineens schiet er een heftige pijn door uw rug. In de volksmond wordt dat wel spit genoemd of “door de rug gaan”. Vaak ontstaat het heel plotseling. Soms kunnen deze klachten echter ook geleidelijk aan ontstaan. Maar wat is spit nu eigenlijk?
Ook met deze 5 klachten is de fysio de beste keuze
14-10-2019
Gewrichtspijn, sportblessure of stijfheid ligt een afspraak bij de fysiotherapeut voor de hand, maar wist u dat ook voor deze minder voor de hand liggende klachten terechtkunt bij een fysiotherapeut?
Leuke manier voor beweegcontrole
26-09-2019
Een leuke manier om je controle in bepaalde bewegingen te testen (en meer controle op te bouwen) is om halverwege een beweging te stoppen en te kijken of u de beweging terug kunt uitvoeren. Een voorbeeld...
Eerste stappen naar actiever leven
25-09-2019
Eerder deelden we de voordelen van een actiever leven. Vandaag de eerste stappen naar een actiever leven. Een handig overzicht. Dit ons derde artikel in de serie: Gouden aanbevelingen voor gezondheid.
Advies fysieke activiteit naar leeftijd
23-09-2019
De WHO (World Health Organisation) heeft in 2018 een advies uitgebracht over bewegen en de gezondheidsvoordelen. Dit advies is per leeftijdsgroepen uitgesplitst. Graag delen we dit advies. Dit ons tweede artikel in de serie: Gouden aanbevelingen voor gezondheid.
Gouden aanbevelingen voor gezondheid (1)
22-09-2019
In een serie van 5 korte artikelen geven we u gouden aanbevelingen voor uw gezondheid. In dit deel 1: Bewegen als medicijn.
Hart en bewegen...
22-09-2019
"Zodra ik kortademig word of het gevoel heb dat mijn hart ‘op hol slaat’, maak ik me zorgen. Als ik loop, moet ik ergens gaan zitten en vraag ik me af of het met mijn hart komt goed." Klinkt u dit bekend? Wat te doen?
Bedrijfsuitje vrijdagmiddag 27 september
20-09-2019
Vrijdagmiddag 27 september zijn wij gesloten i.v.m. een bedrijfsuitje. Voor het maken/afzeggen van een afspraak kunt u het formulier op onze website gebruiken.
Lymfoedeem Patiënten netwerk houd workshop aan de Havenstraat
02-09-2019
op 20 september 2019 vindt bij Fysiotherapie Havenstraat te Veendam de beweegworkshop plaats voor lipoedeem patiënten in de regio Groningen. De middag heeft als thema: Bewegen met lipoedeem & lymfoedeem.
Fysieke activiteit helpt hersenen stress te verlagen
30-08-2019
Een onderzoeksteam van de Princeton University (USA) heeft ontdekt dat fysieke activiteit het brein reorganiseert. Daardoor worden stressprikkels verlaagd en krijgt gevoel van onrust minder invloed op normale hersenfuncties.
Wegwerkzaamheden Havenstraat
26-08-2019
Binnenkort een afspraak bij onze locatie aan de Havenstraat? Houd rekening met extra reistijd!
Vijf tips om (weer) te sporten
26-08-2019
De vakantie weer voorbij. Het ‘gewone’ leven is weer van toepassing. Dan wordt het ook weer tijd om weer te gaan sporten? Dit jaar beginnen we ermee! We geven u vijf tips die u van dienst kunnen zijn als u van nature geen sportman of -vrouw bent. Maar allereerst waarom.
Hoogste punt nieuwbouw bereikt!
26-08-2019
In Juli is het hoogste punt bereikt bij de nieuwbouw van gezondheidscentrum Lloyd's Terras!
Mythes rond artrose
25-08-2019
Rondom artrose bestaan veel mythes en verkeerde aannames. Dat leidt vaak tot beperkt resultaat bij het omgaan met artrose. Vanuit de wetenschap en de praktische ervaring ontkracht we 4 veelgehoorde mythen.
Shin Splint of beter MTSS
23-08-2019
Vooral hardlopers en (fanatieke) wandelaars ondervinden nogal eens last van - wat mij vroeger noemde - een Shin Splint. Tegenwoordig spreken we van Mediaal Tibiaal Stress Syndroom (MTSS). De klachten zijn pijn op en rond het scheenbeen. Het kan erg hinderlijk zijn en vaak is lopen niet meer goed mogelijk.
De eerste keer naar de fysiotherapeut. Wat kunt u verwachten?
22-08-2019
U overweegt naar de fysiotherapeut te gaan? Wist u dat direct naar de fysiotherapeut kunt? U heeft geen verwijzing nodig. Benieuwd wat u kunt verwachten bij de 1e afspraak?
Springend sommen maken
13-06-2019
Het lijkt wel het eerste wat kinderen leren zodra ze naar school gaan: zitten en hun mond houden. De kinderen in de kring, aan een tafeltje, sommigen angstvallig stil, anderen draaiend op hun stoel, wachtend op het moment dat ze weer door de klas mogen lopen of buiten mogen spelen. Een mens is namelijk niet gemaakt om te zitten en ook de (leer)prestaties hebben daaronder te lijden.
Straten volleybaltoernooi
28-05-2019
17 en 24 mei hebben wij als team Fysiovolley's meegedaan aan het Zechstein Stratenvolleybaltoernooi in Veendam! Qua prestatie is er ruimte voor verbetering ;) aan inzet geen gebrek en het maakt de pret na het winnen van die ene wedstrijd des te groter!
Zwangerschapsverlof
28-05-2019
Saskia Kuindersma is van 10 juni t/m 11 oktober met zwangerschapsverlof.
8 tips voor sporten in de warmte
23-05-2019
We zijn op weg naar de zomer. Als de temperatuur stijgt is het dan verstandig om buiten te sporten? Wel met onze 8 tips!
De fysiotherapeut en kwaliteit
22-05-2019
Door nieuwe inzichten en technieken verandert de fysiotherapie voortdurend. Om als fysiotherapeut te kunnen blijven werken volgens de laatste ontwikkelingen is het belangrijk om onze kennis up to date te houden.
Piekperiode hooikoorts
21-05-2019
De piekperiode van het graspollenseizoen begint rond 25 mei. Hierdoor is de kans op hooikoortsklachten tot eind juni zeer groot, melden Weeronline, Wageningen University & Research en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zaterdag. Volgens de onderzoekers doen hooikoortspatiënten er goed aan hun medicatie de komende weken af te stemmen op erg ongunstige condities.
Veroudering: persoonlijk ADVIES
20-05-2019
We worden steeds ouder, maar krijgen ook steeds meer ouderdomskwalen. Die kwalen lijken individueel bepaald te zijn. Persoonlijke aanpak lijkt belangrijk. Verschillende onderzoekers slaan de handen ineen. Daarvoor kregen zij 8,5 miljoen euro. Wat gaat dit onderzoek doen?
Ik heb een heupimpingement. Wat is dat eigenlijk?
17-05-2019
Heupimpingement is een verandering van het oppervlak van het heupgewricht. Daardoor is het gewricht vatbaarder voor beschadiging, resulterend in stijfheid en pijn. Heupimpingement is een proces dat kan voorafgaan aan heupartrose. Het komt het vaakst voor bij jonge, actieve mensen.
5 TIPS - Veilig wandelen met artritis
25-04-2019
Wandelen is een veilige, plezierige, goedkope lichamelijke activiteit die - vooral als de temperaturen wat stijgen - extra aantrekkelijk is. Als u moet leven met artritis kunt u zeker ook genieten en profiteren van de verbeterde kracht- en het uithoudingsvermogen dat door lopen ontstaat. We delen 5 tips!
Bouw gezondheidscentrum van start!
25-04-2019
De bouw van het nieuwe gezondheidscentrum Lloyds Terras is van start gegaan! Op de hoogte blijven van alles rondom de nieuwbouw? De komende tijd zullen we je via onze maandelijkse nieuwsbrief op de hoogte houden.
LACHEN IS GEZOND!
22-04-2019
"De lach is de kortste weg tussen twee mensen", zei Charlie Chaplin. Vandaag een vrolijk en positief bericht. Lachen is gezond en ook goed voor het moreel. Het is ook één van de beste remedies tegen stress. Bovendien is het gratis dus LACH!
Kies uw fysiotherapeut
19-04-2019
Natuurlijk is de waarde van de fysiotherapeut individueel, maar als (potentiële) cliënt van de fysiotherapeut zou u moeten weten waar u op moet letten als u een goede fysiotherapeut zoekt. Met deze 5 handvatten krijgt u inzicht helpen we u.
De enkelverzwikking
15-04-2019
Het begint lente te worden. Veel mensen trekken de loopschoenen weer aan en gaan fijn een stukje rennen. Heerlijk maar helaas vaak ook een tijd van een veel voorkomende blessure: de enkelverstuiking. In dit artikel: wat is het, hoe voelt het , wat te doen en hoe helpt de fysiotherapeut.
Stijve, pijnlijke gewrichten? U bent niet alleen!
28-03-2019
Naar schatting 54 miljoen volwassenen leven met deze chronische aandoening: artritis. Artritis maakt bewegen moeilijker, maar je kunt er wel wat aan doen. Veel voorkomende symptomen van artritis zijn: pijn, stijfheid en verminderd bewegingsomvang. Maar door goed en verantwoord bewegen kunt u zelf veel van deze symptomen verminderen.
Kunnen we de tijd stoppen?
27-03-2019
We kunnen de tijd niet stoppen. Of misschien toch wel? De juiste soort en hoeveelheid lichaamsbeweging kan helpen bij het voorkomen van veel leeftijdgerelateerde gezondheidsproblemen. Wij, fysiotherapeuten, schrijven lichaamsbeweging voor om u te helpen pijn te overwinnen, voldoende beweging te krijgen en uw onafhankelijkheid te behouden.
Spierpijn versus pijn: wat is het verschil
26-03-2019
Er zijn veel voordelen om te trainen, bijvoorbeeld voor een beter fysiek en mentaal welzijn. Er kan echter ook wat lichamelijk ongemak zijn verbonden aan trainingsactiviteiten als gevolg van 'de druk' die op het lichaam wordt uitgeoefend. Wat is nu het verschil spierpijn en pijn?
Wandelen of rennen
18-03-2019
Er zijn veel redenen waarom mensen gaan rennen: stress verlichten, energie opdoen, fitter worden of helpen bij het afvallen. Zelfs het humeur verbetert. Stuk voor stuk goede redenen dus, maar wat is nu beter wandelen of rennen?
Overload wapen tegen verlies spiermassa
09-03-2019
Vanaf 25 jaar verliest u jaarlijks ongeveer 1 procent in spiermassa en spierkracht. En 15-25 jaar later begint dit verlies ongemakkelijk te worden. Dit verlies heet in vaktaal sarcopenie. Niet zo leuk, maar je kunt sarcopenie afremmen of zelfs voorkomen.
Vermijd verslavende pijnstillers. Kies Fysiotherapie
22-02-2019
Niemand wil pijn lijden. Maar niemand moet zijn of haar gezondheid in gevaar brengen in een poging om pijnvrij te zijn. Steeds vaker worden sterke pijnstillers, zogenaamde opioïden voorgeschreven. Deze pijnstillers maskeren wel de pijn, maar kennen ook flinke gezondheidsrisico's.
12 feiten rondom artrose
21-02-2019
Ruim een miljoen Nederlanders hebben gewrichtspijn door artrose. Vaak ontstaat er beweegangst. Als een ding wel duidelijk is uit allerlei wetenschappelijk onderzoek is dat bewegen juist belangrijk is om dat wél te blijven doen. We delen graag 12 feiten rondom artrose…
5 Algemene mythes rondom lage rugpijn
20-02-2019
80% tot 90% van de volwassen bevolking ervaart op een bepaald moment in hun leven 1 of meerdere keren lage rugpijn. Helaas tonen onderzoeken aan dat veel mensen met lage rugpijn geen behandeling krijgen die aansluit bij de beste methoden uit de wetenschap. 5 mythes ontkracht...
Buikvet bij vrouwen en gezondheid
19-02-2019
Wat zegt een taillelijn over uw gezondheid? Op een bepaalde leeftijd groeit vooral bij vrouwen gemakkelijker buikvet. Dat brengt bepaalde risico's met zich mee. Wat zijn de risico's en wat doe ik er zelf aan om eventuele gezondheidsrisico's te beperken?
Hoe fysiotherapie helpt bij hoofdpijn
30-01-2019
Hoofdpijn komt bij 47% van de wereldbevolking voor. De meeste hoofdpijn is ongevaarlijk en lost geleidelijk op. Vaker voorkomende matige tot ernstige hoofdpijn beïnvloedt uw leven vaak negatief. De fysiotherapeut kan mogelijk helpen.
Nieuw bloedvatsysteem ontdekt
25-01-2019
Wetenschappers hebben een bijzondere ontdekking gedaan. Zij vonden een compleet nieuw bloedvatsysteem dat zich in de botten bevindt. Het systeem bestaat uit een enorm uitgebreid netwerk van haarvaten dat het beenmerg verbindt met het goed doorbloede beenvlies.
Koopovereenkomst grond Lloyd’s Terras ondertekend
25-01-2019
Bouw kan na 10 jaar eindelijk beginnen De initiatiefnemers van het Gezondheidscentrum Lloyd’s Terras (GCLT) hebben vrijdagmiddag een koopovereenkomst ondertekend met de gemeente Veendam. Met het tekenen hebben de initiatiefnemers ongeveer 3.920 m2 grond op het Lloyd’s Terras gekocht voor de vestiging van het gezondheidscentrum. Wethouder Henk Jan Schmaal heeft in het gemeentehuis namens de gemeente Veendam getekend.
Jonge sporters rondom groeispurt vatbaarder voor blessures
17-01-2019
Er wordt veel gespeculeerd over blessurerisico en blessurehinder bij jonge sporten die volop in de groei zijn. Of er een werkelijke relatie ligt tussen blessurerisico in leeftijdsgroepen en perioden rond groeispurt blijft onduidelijk. Dit onderzoek onder jeugdvoetballer geeft helder resultaat en duidelijke adviezen.
Meer blessures bij topvoetbalteams zonder winterstop
13-01-2019
Uit een onderzoek dat 7 voetbalseizoenen liep, werden bij teams zonder winterstop meer en ernstige blessures geregistreerd.
Aanpassing MTC-tarieven i.v.m. BTW-verhoging
08-01-2019
Na 5 jaar zonder prijsverhoging zijn wij genoodzaakt met ingang van 1 februari 2019, in verband met de BTW-verhoging van 6% naar 9%, de prijzen voor onze MTC abonnementen licht aan te passen. Heeft u in december 2018 een nota van ons gehad voor MTC van 2019 dan hebben wij nog het oude BTW-tarief in rekening gebracht.
Oefening net zo effectief als medicijnen tegen hoge bloeddruk
07-01-2019
Uit een analyse is gemaakt van bijna 400 wetenschappelijke onderzoeken en 40.000 deelnemers, blijkt dat oefening en training net zo effectief is bij hoge bloeddruk als medicijnen.
Vraag het de fysiotherapeut: ik heb een instabiele rug… en nu?
07-01-2019
Via onze website kwam de volgende vraag binnen. Ik heb rugpijn en sta regelmatig scheef. Mijn collega zei dat ik waarschijnlijk ruginstabiliteit heb. Bestaat dat? Is er iets aan te doen? De fysiotherapeut geeft antwoord.
Skiën zonder risico's: zeven goede voornemens
07-01-2019
Elk jaar is er de klassieke massa-uittocht naar de wintersport. Hoewel het aantal skiverwondingen in zekere mate toeneemt, moet deze sport toch aangemoedigd worden omdat lichaamsbeweging goed is voor uw gezondheid. Om ongevallen te vermijden of de ernst ervan te verminderen, is preventie geboden. Zie hier zeven basistips voor veilig skiën.
Nieuwe doelen… Samen bereiken we meer
07-01-2019
Doelen stellen is lastig, de start van een nieuw jaar is bij uitstek de tijd om dat te doen. Bovenaan de lijstjes van de meeste mensen staat bijna altijd afvallen. Zullen we dat samen doen?
Vijf anti-aging voedingsmiddelen in koude tijden
07-01-2019
Belangrijke voedingsstoffen, antioxidanten en vitamines in fruit en groenten kunnen helpen om veroudering te bestrijden. Maar welke groente en fruit passen bij winterse tijden? Vijf producten die u de komende weken makkelijk kunt integreren.
Vertrek Joost en Richard
18-12-2018
I.v.m. het volgen van de liefde naar Switzerland heeft Joost ons per 21 december verlaten. Ook Richard heeft ons per 6 december verlaten, hij was werkzaam bij twee praktijken en heeft de keuze gemaakt om bij één praktijk werkzaam te willen zijn. Wij bedanken Joost en Richard voor hun inzet, collegialiteit en humor. En wensen ze beiden veel succes op hun (nieuwe) werkplek.
Nieuwe collega's Merel Billet en Arjan Hekman
18-12-2018
M.i.v. 3 december zijn Merel en Arjan ons team komen versterken. Samen nemen zij de werkzaamheden over van Joost en Richard en vangen zij de groei van onze praktijk op. Wij wensen hen beiden veel (werk)plezier toe in onze praktijk.
Aanbevolen polissen voor 2019
17-12-2018
Ieder jaar selecteren wij de beste (aanvullende) polissen voor fysiotherapeutische zorg volgens het KNGF. Polissen Dit jaar konden wij (slechts) 17 aanvullende polissen vinden die leveren wat zij beloven. Dat betekent dat de betreffende verzekeraar voor deze polissen geen medische selectie hanteert (u wordt dus toegelaten zonder dat naar uw gezondheid wordt gekeken), dat u zelf mag bepalen naar welke zorgverlener u gaat (keuzevrijheid) en dat deze verzekeraar geen behandelindex hanteert. De behandelindex is een instrument van de zorgverzekeraar die maakt dat een fysiotherapeut niet meer behandelingen dan een bepaald gemiddeld aantal voor een klacht mag geven. Dat betekent dat uw fysiotherapeut soms de behandeling moet staken, terwijl u voor meer behandelingen verzekerd bent.
Plusaudit gehaald!
17-12-2018
Op 5 december j.l. heeft Fysiotherapie Havenstraat opnieuw de plus/effectiviteitsaudit gehaald! Onze praktijk is al jaren #Pluspraktijk en heeft al 3 keer eerder de plus/effectiviteitsaudit behaald. Hiermee voldoen wij al jaren aan de hoogste kwaliteitseisen.
Training na oncologische behandeling.
29-11-2018
Een van de meest voorkomende bijwerkingen van een oncologische behandeling is vermoeidheid. Vermoeidheid die niet vanzelf overgaat en vaak ook nog eens zeer langdurig is, bij sommige mensen zelfs chronisch.
Zorgpolis 2019
27-11-2018
Het einde van het jaar is in zicht. Traditioneel de periode dat we via allerlei reclamespotjes verleid worden om een nieuwe zorgpolis te kiezen. Het kiezen is niet gemakkelijk, er zijn nogal wat polissen. We hebben een overzicht gemaakt hoe vergoeding vanuit basis en aanvullende verzekering is geregeld voor fysiotherapie.
Vraag het de fysio: de peesontsteking
26-11-2018
De huisarts zegt dat ik een peesontsteking heb, hij spreekt over een ‘Jumpers Knee’. Wat is een peesontsteking? En wat kan ik er aan doen?
Nederlanders wachten lang met fysieke klachten
26-11-2018
Nederlanders wachten lang als ze fysieke klachten hebben. Ruim de helft (56%) wacht minstens enkele weken voordat zij met fysieke klachten contact opnemen met de fysiotherapeut.
Ouderen: vallen voorkomen met vitamine D
26-11-2018
Extra vitamine D in combinatie met beweging verkleint significant het valrisico bij ouderen.
Hardlopende senioren blijven langer jong
25-11-2018
Senioren die regelmatig joggen of hardlopen gaan efficiënter om met hun energie dan ouderen die zich beperken tot wandelen en blijven daarom langer jong.
Vacature fysiotherapeut 32-38 uur/pw
12-11-2018
Fysiotherapie Havenstraat zoekt per direct: Een enthousiaste fysiotherapeut m/v (32-38 uur p/w) die graag breed inzetbaar is. Wegens het vertrek van een van onze gewaardeerde collega's naar het buitenland zoeken wij ter versterking van ons gevarieerde team van 12 therapeuten een collega die houdt van de dynamiek van de 1e lijn en variatie in het werk.
Vacature Junior Fysiotherpeut 20 uur/pw
12-11-2018
Fysiotherapie Havenstraat zoekt per direct: Een enthousiaste junior fysiotherapeut m/v (20 uur p/w) die graag breed inzetbaar is.
Welke tijd is beter voor uw gezondheid
28-10-2018
De wintertijd is een feit! Na jaren van discussiëren lijkt er een einde te komen aan het verzetten van de klok. De Europese Commissie heeft namelijk het plan om een einde te maken aan het halfjaarlijkse verzetten, eind oktober en eind maart. Maar welke tijd moeten we gaan hanteren? Wat is beter voor uw gezondheid?
Wapen uzelf tegen de herfstdip
27-10-2018
Na een fantastisch zomer en lange nazomer, gaat het toch echt gebeuren. Herfst en wintertijd. Dagen worden korter, kouder en natter. Voor veel mensen aanleiding tot een somber gevoel of een herfstdip. Hier is hoe u zichzelf wapent.
Yvonne en Sanne bij voorlichtingsbijeenkomst OZG/UMCG
26-10-2018
Donderdagavond 11 oktober heeft het Ommelander Ziekenhuis een voorlichtingsbijeenkomst over borstreconstructie gehouden. Dit in samenwerking met het UMCG.
FYSIOTHERAPIE VOORKEUR BOVEN OPERATIE
25-10-2018
Onderzoek van OLVG in samenwerking met acht Nederlandse ziekenhuizen laat zien dat fysiotherapie net zo effectief is bij knieklachten als een operatie. Mensen ouder dan 45 jaar met een gescheurde meniscus worden vaak geopereerd, maar een behandeling met fysiotherapie heeft hetzelfde effect en daarmee de voorkeur.
MEER BEWEGEN, MAAR HOE?
24-10-2018
We moeten meer bewegen en onze spieren en botten trainen, zegt de Gezondheidsraad. Het levert heel veel gezondheidsvoordelen. Maar wat houdt dat in de praktijk nou in?
Bedrijfsfitness Nederland
02-10-2018
Het Medisch Trainings Centrum van Fysiotherapie Havenstraat is aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland. Bedrijfsfitness Nederland heeft in oktober weer een leuke actie!
Informatiebijeenkomst borstreconstructie OZG
02-10-2018
Donderdagavond 11 oktober houdt het Ommelander Ziekenhuis van 19.00 uur tot 21.00 uur een voorlichtingsbijeenkomst over borstreconstructie. Dit in samenwerking met het UMCG.
DRIE FABELS LAGE RUGPIJN ONTKRACHTIGD
01-10-2018
Lage rugpijn komt vaak voor. Op een bepaald moment zal 80% tot 90% van de volwassen bevolking lage rugpijn ervaren. Helaas tonen onderzoeken aan dat veel mensen met lage rugpijn geen behandeling krijgen die in lijn is met de uitkomsten van recent wetenschappelijk onderzoek.
VERSLAVENDE PIJNSTILLER? KIES FYSIOTHERAPIE!
01-10-2018
Niemand wil pijn lijden. Maar niemand zou zijn of haar gezondheid in gevaar moten brengen in een poging om pijnvrij te zijn. Vermijd verslavende opoiden, kies voor fysiotherapie!
STOPTOBER WAAROM OOK ALWEER
01-10-2018
Op 1 oktober, is Stoptober weer van start gegaan. De nationale actie wordt voor de vijfde keer georganiseerd. Volgens de Hartstichting doen meer dan 50.000 mensen mee aan de actie om 28 dagen te stoppen met roken.
BASISPAKKET 2019
27-09-2018
Het basispakket verandert per 1 januari 2019 weer. Een aantal vergoedingen worden uitgebreid en paracetamol, vitaminen en mineralen – die ook zonder recept te koop zijn – worden eruit gehaald. Een kort overzicht.
Veranderingen basispakket zorgverzekering 2019
20-09-2018
Ieder jaar opnieuw verandert de inhoud van uw basispakket. Op 1 juni 2018 heeft de overheid aangekondigd wat de wijzigingen voor 2019 zijn. Wij hebben de veranderingen op het gebied van fysiotherapie voor u op een rijtje gezet.
SOEPELE SCHOUDERS EN BOVENRUG
17-09-2018
Achtjes draaien om de schouders en bovenrug soepel te houden. Een leuke en gemakkelijk uit te voeren oefening.
WANDELEN... 5 indrukwekkende effecten
29-08-2018
September is Steptember, 10.000 stappen voor je gezondheid en om geld op te halen voor kinderen met Cerebrale Parese. Maar wel/geen actiemaand: wandelen is erg goed. Waarom? U kunt indrukwekkende gezondheidseffecten realiseren!
Weg met die steken in de zij
29-08-2018
Na de zomerrust kom je weer lekker in beweging, krijg je die vervelende steken in je zij. Hoewel de exacte oorzaak nog niet achterhaald is, zijn er wel een paar manieren om zijsteken te voorkomen, verminderen of verhelpen.
Blijf ontspannen, ook na uw vakantie!
29-08-2018
Het zonnetje, een mooie omgeving, even helemaal niks moeten... De vakantie dient om tot rust te komen en nieuwe energie op te doen. Houd deze energie zo lang mogelijk vast.
Arjan gaat ons verlaten...
15-08-2018
Na 7 jaar gaat Arjan Niemeijer ons 1 september verlaten... Hij heeft een nieuwe baan bij Nieuw Woelwijck in Sappemeer en zal daar gaan werken in de woongemeenschap voor verstandelijk beperkten.
Gezondheidscentrum Veendam lijkt er eindelijk te komen
06-08-2018
De kogel lijkt door de kerk. Al jaren wordt er gewerkt om een gezondheidscentrum bij het station in Veendam te krijgen. De gemeente meldt een doorbraak.
VOORSTE KRUISBANDLETSEL
22-07-2018
In welk sportmedisch boek je ook kijkt. Voorste kruisbandblessures zijn in zo’n 70% van de gevallen niet-contact gerelateerd. We bespreken oorzaak, behandeling en preventie. In een filmpje tonen we het ‘schoolvoorbeeld’ hoe dit letsel ontstaat.
8 TIPS VOOR SPORTEN IN WARMTE
22-07-2018
Het wordt (nog) warmer. Is het dan verstandig om buiten te sporten? Wel met onze 8 tips.
UITDAGENDE BALANSOEFENING
19-07-2018
Coördinatie en balans zijn belangrijk in ons dagelijks functioneren. U stapt plotseling van de fiets, loopt de trap af en mist de laatste trede of valt bijna door die scheefliggende stoeptegel. Als u beweegt zijn er vele dagelijkse uitdagingen.
MET DE AUTO OP VAKANTIE
12-07-2018
Gaat u op vakantie en maakt u een lange autorit? Dat kan een behoorlijke aanslag op uw lichaam zijn. Vooral uw onderste rugwervels krijgen het zwaar te verduren. Een paar tips...
Florien en Jorinde doen mee aan de Woellustrun
09-07-2018
Florien en Jorinde hebben afgelopen weekend meegedaan aan de Woellustrun in Veendam. Op de 5km bij de dames is Jorinde 2e en en Florien 3e geworden! Super gedaan dames, van harte gefeliciteerd!
Vrijdagmiddag gesloten
14-06-2018
Vrijdagmiddag is onze praktijk gesloten i.v.m. een bedrijfsuitje. Wilt u een afspraak maken? - Dan kunt u ons bellen en uw gegevens achter laten, dan bellen wij u maandag terug. - Of aanmelden via het aanmeldformulier op onze website
Internationaal Lymfologisch Symposium
29-05-2018
Yvonne Wever heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan het internationaal Lymfologisch symposium in Gent. Alle nieuwe inzichten ten aanzien van de lymfe/ lymfevocht en de behandelmethoden waaronder steunkousen kwamen aan bod.
5 fouten die hardlopers blijven maken
29-05-2018
Als het buiten lekker weer is, neemt het aantal hardlopers toe. We zien dat beginners of gevorderde lopers vaak vijf dezelfde fouten blijven maken.
Nieuwe Privacywetgeving (AVG)
24-05-2018
Vanaf 25 mei zijn wij wettelijk verplicht ons aan de nieuwe Europese privacywetgeving te houden. Wij hebben er hard aan gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en hebben de nodige aanpassingen doorgevoerd.
Volleybaltoernooi
24-05-2018
Vrijdag 18 & 25 mei heeft het team van Fysiotherapie Havenstraat meegedaan aan het stratenvolleybaltoernooi hier in Veendam. Bij het schrijven van dit bericht (24 mei) is de uitslag nog niet bekend...maar onder het motto 'meedoen is belangrijker dan winnen' staat het plezier in de sport voorop.
SQUAT: TOPOEFENING VOOR IEDEREEN
22-05-2018
De Squat een populaire oefening voor iedereen van topsporter tot bankzitter. Ook een oefening die gemakkelijk zelf kunt uitvoeren, maar je moet wel even goed op de uitvoering letten. We bespreken de uitvoering en de voordelen.
Week van de Schildklier 2018
13-05-2018
In de week van de Schildklier 14 t/m 18 mei 2018 staat het thema ‘Optimaal instellen luistert nauw’ centraal. Een slecht werkende Schildklier heeft een enorme impact op het leven. Hoe zit dat en wat kan de fysiotherapeut voor je doen?
Rugpijn en een foto... Wat nu?
06-05-2018
Je hebt rugpijn, vertrouwt het niet. Er is een foto gemaakt, ja misschien zelfs een MRI. De Uitslag is afwijkend. Wat nu?
ASTMA en bewegen
01-05-2018
1 mei was het wereld astmadag. Graag geven wij ook wat extra aandacht aan astma en de voordelen van bewegen. Sport en bewegen is natuurlijk gezond, maar vooral voor mensen met astma zijn de voordelen enorm.
Afscheid Tjarda
23-04-2018
Donderdag 3 mei is de laatste werkdag van collega Tjarda Schaaf, na 6 maanden verloopt haar tijdelijke contract. Haar uren worden overgenomen door Arjan Niemeijer die zijn studie Fysiotherapie aan de Hanze Hogeschool heeft afgerond. Tjarda bedankt voor je inzet & wij wensen je alle goeds voor de toekomst!
Koningsdag zijn wij gesloten
23-04-2018
Koningsdag vrijdag 27 april, zijn wij gesloten. Fijne Koningsdag gewenst!
Secretaressedag Vianen
23-04-2018
Donderdag 19 april tijdens de landelijke secretaressedag zijn Greetje & Lydia naar de 1e secretaressedag van onze software leverancier Spot on Medics in Vianen geweest.
Beweegaanbevelingen per leeftijdsgroep
23-04-2018
Dagelijkse beweging is noodzakelijk om goed te kunnen functioneren en gezond te blijven. Maar wat moet u nu aan beweging doen? We hebben aanbevelingen per leeftijdsgroep op een rijtje gezet.
Bezoek FIBO-beurs Keulen & Fysio-experience Nijmegen
23-04-2018
13 april hebben Wim & Jorinde een bezoek gebracht aan de FIBO-beurs in Keulen, Duitsland. Bert & Gerard zijn diezelfde dag naar Nijmegen geweest voor Fysio-experience, een innovatiefestival voor de zorg&technologie binnen de Fysiotherapie.
Alcohol Calorieen Calculator
23-04-2018
Mooi weer, terrasje pakken, lekker drankje erbij. Heerlijk! Telt u uw alcohol consumpties ook mee bij uw dagelijkse calorieen? Waarschijnlijk niet! Een gram alcohol levert bijna net zoveel energie als een gram vet.
Lage rugklachten zijn een symptoom, geen ziekte
16-04-2018
Rugpijn. Bijna iedereen heeft of krijgt er weleens te maken. Soms is de belasting hoog of eenzijdig. Niet alleen zwaar tillen, maar juist ook veel zitten is belastend. Uit recent onderzoek is nu duidelijk wat de beste aanpak is.
Het is Lente! Is slikken vitamine D nog nodig?
11-04-2018
Vitamine D is een belangrijke vitamine voor onder andere gezond bot- en spierweefsel. Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt. Als de zon nu meer schijnt, is het slikken van vitamine D nog wel nodig?
VV Muntendam zoekt Verzorger/Sportmasseur
10-04-2018
Met ingang van seizoen 2018-2019 is voetbalvereniging vv Muntendam op zoek naar een: VERZORGER / SPORTMASSEUR M/V voor de donderdagavond en tevens voorbegeleiding van het eerste elftal op de zondag middag.
Slaap onderschat middel voor herstel
09-04-2018
Zelfs met een op maat trainingsprogramma en een uitgekiend voedingsschema kan te weinig slaap jouw prestaties toch negatief beïnvloeden.
Start tennisseizoen - voorkom blessures
27-03-2018
Traditioneel begint 1 april het tennisseizoen buiten. Om een goede start te maken en vooral ook een blessurevrij tennisseizoen te beleven, presenteren we een handige informatiefilmpje.
Uurtje vooruit... Stijging hartinfarcten
22-03-2018
Het is weer zomertijd. Op weg naar lente en zomer met meer licht. Lekker, maar of het lichaam daar altijd zo goed op reageert? Niet altijd zo blijkt...
Mijn ene arm kan verder op mijn rug dan de ander. Hoe kan dat?
16-03-2018
Merkt u ook wel eens dat de ene arm verder en hoger op uw rug kan dan de andere? Dat is niet vreemd, het heeft alles te maken met uw anatomie. Die anatomie bepaalt de bewegingsvoorkeur
Vooral met beweegklachten naar huisarts
11-03-2018
De huisarts krijgt het vaakst klachten over houding en beweging op het spreekuur. Vooral klachten aan knie en de onderrug, zo blijkt uit cijfers van NIVEL Zorgregistraties. Je kunt ook direct naar jouw fysiotherapeut. Hoe zit dat ook alweer...
Afscheid Anouk
01-03-2018
Met het terugkeren van Hilde na haar zwangerschapsverlof, betekent het dat we helaas afscheid moeten nemen van Anouk van Wijngaarden.
Hoeveel training moet je doen om gewicht te verliezen?
23-02-2018
Uit onderzoek is gebleken dat 30-45 minuten intensieve training (waarbij je hartslag oploopt tot ongeveer 75 procent van je maximaal) van invloed is op het hormoon Ghreline. Door de intensieve training wordt Ghreline onderdrukt.
Over belasting en overbelasting
23-02-2018
Uit onderzoek blijkt dat pijn en klachten bij bewegen heel veel voorkomen. Wel 4 op de 5 mensen heeft weleens 
te maken met pijn aan rug, nek en/of schouders. Hoe ontstaan die klachten en -belangrijker- wat doe je eraan?
Kracht, conditie of allebei?
22-02-2018
Je bent op zoek naar de beste aanpak! We helpen je graag op weg naar een fitter leven waarbij je gelijk die paar kilootjes er nu wel vanaf krijgt. Er zijn twee belangrijke ingrediënten voor een fit en gezond leven. Gezonde voeding en trainen/ bewegen. Je bent waarschijnlijk al bezig met goede voeding, maar wat is nu de goede beweging?
Welkom terug Hilde
20-02-2018
Collega Hilde Oosterhuis-Reitsema komt vanaf maandag 26 februari, na haar zwangerschapsverlof, ons team weer versterken. Welkom terug Hilde!
Kan een fysiotherapeut een versleten gewricht weer beter maken?
19-02-2018
Veel mensen kampen met pijnlijke en stijve gewrichten. Vooral als je de 50 bent gepasseerd, krijg je al snel de diagnose slijtage. Dat klinkt nogal fataal. Is er nog iets te doen aan slijtage?
Dopjes, dopjes, dopjes...
04-02-2018
Sinds een jaar staat de box in de hal van onze locatie aan de havenstraat in Veendam.
Een stijve nek..
29-01-2018
Hoe kom je eraan en belangrijker: hoe kom je er vanaf? Vijf vragen en antwoorden.
Vraag het de fysio: wat is isometrisch trainen?
29-01-2018
Ik krijg het advies om isometrisch te trainen. Wat is dat eigenlijk?
Ons lichaam heeft een interne weegschaal
29-01-2018
Zweedse wetenschappers hebben ontdekt dat het menselijk lichaam een interne weegschaal heeft. “Als het lichaamsgewicht toeneemt, wordt er een signaal naar de hersenen gestuurd om minder te eten”, legt professor John-Olov Jansson van de Sahlgrenska Academie uit.
Zelfs je gezicht heeft baat bij training
29-01-2018
Er is nu bewijs dat gezichtsoefeningen het uiterlijk van het gezicht verbeteren en enkele zichtbare tekenen van veroudering beperken.
Kom van je bureaustoel af!
29-01-2018
Zitten is ongezond. Maar zitten is nou precies wat veel van ons de hele dag doen op werk. Wat kun je doen om de negatieve gezondheidseffecten van zo’n werkdag te beperken?
Rob van der Ploeg met Pensioen & nieuw Maatschapslid
05-01-2018
Per 1-1-2018 is Jorinde van der Laan toegetreden tot de maatschap van Fysiotherapie Havenstraat. Zij neemt het stokje over van Rob van der Ploeg, die na ruim 38 jaar werkzaam te zijn geweest als fysiotherapeut, vanaf dit jaar van zijn pensioen geniet.
Goede beweegvoornemens? Doe het verantwoord!
04-01-2018
Goede voornemens pakken niet altijd goed uit. Fanatiek beginnen veel mensen het nieuwe jaar met sporten en afvallen. Rond deze tijd, na zo'n drie weken haken de meesten alweer af. Geen zin meer of geblesseerd. Fysiotherapeuten merken het ieder jaar.
Patiënten diabetes type 2 baat bij gewichtsverlies
04-01-2018
Patiënten met diabetes type 2 zouden er veel baat bij hebben om vijftien kilo of meer lichaamsgewicht te verliezen.
Glad? Loop als een pinguin!
04-01-2018
Tips om valpartijen tijdens gladde periodes te voorkomen!
Omvang spiermassa voorspelt hoe patiënt operatie zal doorstaan
04-01-2018
Aan de hand van de omvang van de skeletspiermassa van patiënten kan in de toekomst worden voorspeld hoe de patiënt zijn operatie zal doorstaan.
Niet dieten maar nadenken
04-01-2018
Calorieën tellen, geen snoep meer en elke dag op de weegschaal. Voor veel Nederlanders geldt afvallen als een goed voornemen in het nieuwe jaar, maar is diëten wel zo slim?
Nieuwe collega Joost Blaauwwiekel
03-01-2018
Sinds eind december is Joost Blaauwwiekel ons team komen versterken.
Enthousiaste Fysiotherapeut gezocht
29-11-2017
Wij zoeken een fysiotherapeut die voor ons wil waarnemen.
Stage Arjan Niemeijer & nieuwe collega Tjarda Schaaf
29-11-2017
Vanaf maandag 20 november zal Tjarda Schaaf ons team komen versterken! Tjarda is sinds 2015 fysiotherapeute en woont met haar vriend en zoontje in Wehe-den Hoorn. Ze zal op maandagmorgen en donderdagavond als Fysiotherapeute aan de slag gaan.
Hoera een meisje!
29-11-2017
22 november zijn Hilde & Jurjen Oosterhuis trotse ouders geworden van Mirthe! Moeder en dochter maken het goed.
Welkom terug Martine!
29-11-2017
Collega Martine van Iren-Egberts komt vanaf maandag 13 november, na haar zwangerschapsverlof, ons team weer versterken.
Gecombineerd leefstijlprogramma dringt verzuim terug
28-11-2017
Als bedrijven hun werknemers een gecombineerd leefstijlprogramma aanbieden, zouden deze medewerkers gezonder gaan leven, meer gewicht verliezen, mentaal fitter worden en daardoor dus minder ziek worden.
Merendeel Nederlanders loopt te lang door met fysieke klachten
28-11-2017
56 procent van de Nederlanders wacht minstens enkele weken voordat zij met fysieke klachten contact opnemen met de fysiotherapeut,.
De loopband helpt om af te vallen, krachttraining werkt beter
24-11-2017
Wie ouder is dan zestig en wil afvallen, heeft meer baat bij krachttraining dan bij cardio-oefeningen.
Beweegvoordelen voor vrouwelijke senioren
24-11-2017
Ook vrouwelijke senioren hebben baat bij de gezondheidsvoordelen die lichaamsbeweging met zich meebrengt.
Deze sporten zijn volgens artsen het beste!
24-11-2017
Deze 5 beweegvormen zijn het meest effectief voor spieropbouw, gewichtsverlies, hartgezondheid en vertraging van het verouderingsproces.
Naar een scherm kijken op de loopband zorgt voor blessures
30-10-2017
Hoe lekker is het dan dat er in de sportschool boven de loopband een scherm hangt dat zorgt voor afleiding. Maar juist dat omhoog kijken zorgt voor knie- en enkelblessures.
Zwangerschapsverlof Hilde
24-10-2017
Hilde Oosterhuis-Reitsema is van 23 oktober t/m 29 februari met zwangerschapsverlof.
Sporten met griep of verkoudheid
23-10-2017
Met de winter voor de deur zal het niet lang duren tot de eerste griepgolf uitbreekt. Er zijn ook veel mensen verkouden. Is het eigenlijk veilig om dan door te gaan sporten?
Hardlopen gunstig bij werkgerelateerde vermoeidheid
23-10-2017
Regelmatig hardlopen werkt goed tegen werkgerelateerde vermoeidheidsklachten. Dat blijkt uit het onderzoek van de Radboud Universiteit.
Wapen jezelf tegen de herfstdip
23-10-2017
De dagen worden heel snel korter, kouder, natter en donker. Voor veel mensen aanleiding tot een somber gevoel of een herfstdip.
'Verband tussen schommelingen in huwelijk en gezondheid'
23-10-2017
De ups en downs van een huwelijk lijken invloed te hebben op de bloeddruk, het cholesterolgehalte en gewicht van mannen.
Bewegen belangrijk bij depressie
25-09-2017
We weten inmiddels dat bewegen ontzettend goed is voor het lichaam. Uit een 50-jaar durende studie blijkt dat lichamelijke activiteit ook helpt bij het bestrijden van depressies.
Huishouden verlaagt kans op vroegtijdig sterven
25-09-2017
De lichaamsbeweging die nodig is bij huishoudelijke activiteiten verlaagt de sterftekans van mensen, zo blijkt uit een nieuwe studie. In totaal hoeven mensen slechts dertig minuten per dag te bewegen om hun kans op een vroegtijdige dood met 28 procent te verlagen.
Slecht slapen? Kom in beweging!
25-09-2017
Nederlanders slapen vaak genoeg, maar niet goed. Die conclusie uit het onderzoek van de Hersenstichting bereikte de headlines deze week. Hoewel ongeveer 90% van de onderzochte volwassenen de aanbevolen 7 tot 9 uur per nacht slaap haalt, hebben vooral vrouwen problemen met inslapen, doorslapen en gebruiken ze vaker slaapmedicatie dan mannen.
Herhaalcursus BHV
21-09-2017
Onze bedrijfshulpverleners Bert, Jorinde, Arjan en Lydia zijn weer op BHV-herhaalcursus geweest.
Sporten met korting én kans maken op prijzen!
19-09-2017
Wanneer jij je tijdens de actieperiode inschrijft voor een bedrijfsfitnessabonnement, dan maak je automatisch kans op de prijzen. Bovendien profiteer jij van doorlopend belastingvoordeel op jouw fitnessabonnement, gemiddeld is dit 40%!
Jorinde presteert geweldig tijdens een halve triatlon!
31-08-2017
Jorinde zet topprestatie neer tijdens haar eerste halve triatlon, deze vond plaats in Vichy (Frankrijk)
Risico beroerte lager bij mannen die op latere leeftijd bewegen
29-08-2017
Mannen van middelbare leeftijd die meer aan lichaamsbeweging gaan doen, kunnen daarmee het risico op een beroerte mogelijk halveren.
Schijnbaar gezonde mensen met overwicht lopen toch meer risico
29-08-2017
Obese mensen hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, zelfs als ze medisch gezien gezond lijken.
Collega Martine is bevallen van een zoon!
28-08-2017
21 Augustus zijn Martine & Raimond trotse ouders geworden van Daan!
Bewegen is goed, meer bewegen is beter!
25-08-2017
We moeten meer bewegen en vooral de spieren trainen en botten belasten. Dat is een uitspraak van het RIVM. Precies wat de wetenschap zegt en waar fysiotherapie voor staat.
Gezond hart op jonge leeftijd mogelijk van invloed
25-08-2017
Een gezond hart bij jongvolwassenen leidt tot een gezonder brein op latere leeftijd. Volgens de onderzoekers kan iedereen aanpassingen doen op jonge leeftijd om het brein te beschermen.
Valrisico? Er is iets aan te doen!
20-07-2017
Het is vandaag uitgebreid in het nieuws: vallen is steeds vaker een doodsoorzaak onder ouderen. Vaak als gevolg van complicaties van botbreuken na struikelen in en om huis. Senioren wonen immers steeds vaker en langer zelfstandig.
Fietsen naar het werk vermindert risico op hartziekten en kanker
19-07-2017
Fietsen naar het werk verkleint uw risico op kanker en hartziekte met bijna de helft. Dat blijkt uit een onderzoek waarbij ruim 260.000 Britten tussen 40 en 69 jaar werden ondervraagd en die gedurende vijf jaar werden opgevolgd.
Linkjes weggevallen
13-07-2017
Per abuis hebben wij de nieuwsbrief zonder links gestuurd. Bij deze nogmaals de nieuwsbrief. Excuses voor het ongemak.
Fysio Havenstraat mede-oprichter nieuw Gezondheidscentrum
13-07-2017
Fysiotherapie Havenstraat is mede-oprichter 1.5 lijns Gezondheidscentrum Lloyds Terras!
Djoeke stopt bij Fysiotherapie Havenstraat
12-07-2017
Martine met zwangerschapsverlof
12-07-2017
Martine zal van 3 juli t/m 6 november met verlof zijn
Bedrijfsuitje
12-07-2017
23 juni was het weer zover, we hadden een bedrijfsuitje
Met de auto op vakantie?
11-07-2017
Een lange autorit is een behoorlijke aanslag op je lichaam. Vooral de onderste rugwervels krijgen het zwaar te verduren....
Vaak slippers dragen niet verstandig
10-07-2017
Ben je zelf ook zo'n fan van je comfortabele slippers en draag je ze tijdens de zomer overal en altijd? Overweeg dan om ander gemakkelijk schoeisel te zoeken, want je geliefde slippers doen je voeten meer kwaad dan goed.
Wat gebeurt er tijdens de slappe lach?
04-07-2017
Na een korte zoektocht op internet werd al gauw meer duidelijk hoe een slappe lach wordt veroorzaakt. Bij de slappe lach zenden je hersenen namelijk te weinig signalen uit naar je spieren. Daardoor heb je je lichaam niet meer goed onder controle en kun je niet stoppen met lachen.
Waarom sporten tijdens zwangerschap goed voor je is
03-07-2017
Er doken onlangs beelden op van Serena Williams die hard aan het trainen was, ondanks het feit dat ze al 5 maanden zwanger is. Hoe gezond is dat eigenlijk?
Uurtje sportschool verlaagt kans op metabool syndroom
23-06-2017
Minder dan een uur krachttraining per week verlaagt de kans op metabool syndroom, een verzamelnaam voor symptomen als overgewicht, hoge bloedruk en verhoogde bloedsuiker.
Trainen voor de spiegel traint ook ongetrainde arm sneller
16-06-2017
Mensen die voor een spiegel één arm trainen, zouden daarmee ook hun ongetrainde andere arm trainen. Door deze optische illusie zou de kracht in de ongetrainde arm toenemen.
Meerderheid van de mensen sport om zich goed te voelen
15-06-2017
Een groot deel van de bevolking sport om zich goed te voelen. Ook gaat men sporten tegen stress, om er goed uit te zien of om af te vallen. Een derde zegt te sporten om sociale contacten op te doen.
Nederlanders zitten het langst van alle Europeanen
15-06-2017
Saskia en Wim in het Rugnetwerk van het Martini Ziekenhuis
01-06-2017
Het Rugnetwerk Noord-Nederland (RNN) is een samenwerkingsverband van de afdelingen Fysiotherapie en Revalidatiegeneeskunde van het Martini Ziekenhuis en 1e-lijns fysiotherapeuten. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van patiënten met rugklachten (ook na een operatie).
Oedeem na/bijscholing München
01-06-2017
Van 18 tot 20 mei is onze oedeemtherapeute Yvonne Wever naar München in Duitsland geweest voor een bezoek aan de fabriek van Juzo. Juzo is een van de leverancier van therapeutische elastische kousen, beter bekend als steunkous.
Nieuwe lay-out patiëntenportaal
01-06-2017
Beste patiënt, Via deze weg informeren wij u over de wijzigingen die u zult aantreffen als u inlogt op het patiëntenportaal.
Voorkom wielrenblessures!
29-05-2017
Je kunt er niet meer omheen: het wielerseizoen draait op volle toeren. Wielren je ook? Let dan goed op.
Sporten met warm weer
29-05-2017
Je hebt het waarschijnlijk wel gemerkt; buiten bewegen of sporten met dit warme weer is soms een uitdaging. Er zijn bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden zodat je gewoon lekker door kan, ondanks de warmte!
Skinny jeans kunnen rugpijn veroorzaken
19-05-2017
Niet hoge hakken of een te zware handtas, maar skinny jeans blijken het meest belastend voor de rug. De populaire broek beïnvloedt de houding en dat heeft een onvoordelig effect op de rug.
Osteoporose of artrose?
19-05-2017
Artrose en osteoporose worden regelmatig door elkaar gehaald. Onterecht. Het is wel heel wat anders. Artrose heeft met uw gewrichten te maken. Osteoporose met uw botten.
Dit doet twee weken niet sporten met je lichaam
19-05-2017
Sporten is gezond maar als je het twee weken niet doet, dan heeft het al een negatieve impact. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek aan de Universiteit van Liverpool.
Nieuwe tijdelijke collega
05-05-2017
De komende tijd zal Anouk van Wijngaarden ons team komen versterken!
Stagiaire
02-05-2017
Arjan Niemeijer loopt vanaf 24 apr.-30 juni & 04 sept.-10 nov bij ons stage voor de opleiding fysiotherapie van de Hanze Hogeschool Groningen.
Bert en Martine in werkgroep Schoudernet Noord
01-05-2017
De stichting Schoudernet Noord (SNN) is een werkgroep van manueel therapeuten en/of sportfysiotherapeuten en/of algemeen fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn op gebied van diagnostiek en revalidatie van schouderaandoeningen.
Vijf vragen en antwoorden over peesontsteking
01-05-2017
Een pijnlijke pees is vaak een een hardnekkige blessure. Wat kun je doen om sneller te herstellen en herhaling te voorkomen?
Lichte fysieke inspanning goed voor hersenen 50 plussers
01-05-2017
Het is goed voor de hersenen van 50-plussers om meerdere keren per week aan lichte fysieke inspanning te doen.
Geen zin in sporten? Soms is een bad even goed..
01-05-2017
Na een drukke werkdag nog gaan sporten? Soms heb je meer zin om weg te zakken in een warm bad en dat is niet slecht voor de conditie van je hart.
Uurtje hardlopen kan leven met een uur verlengen
01-05-2017
Goed nieuws voor mensen die graag hardlopen. Het is niet alleen gezond, maar zou ook levensverlengend zijn. Eén uurtje rennen kan al voor zeven extra levensuren zorgen.
Koningsdag gesloten
20-04-2017
Donderdag 27 april, Koningsdag, zijn wij de hele dag gesloten. Wij wensen iedereen een fijne Koningsdag!
Vaker opstaan verlengt zelfstandig wonen ouderen
06-04-2017
Als ouderen dagelijks vaker actief uit hun stoel opstaan dan dat ze nu doen, kunnen ze langer zelfstandig thuis wonen. Dat blijkt uit het proefschrift van Rob van Lummel van het VU medisch centrum.
Met een beetje risico komen ze er wel!
06-04-2017
Risicovol spelen heeft een positieve invloed op de fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Daardoor leren ze risico’s inschatten, worden ze zelfredzaam en bouwen ze zelfvertrouwen op.
Zoveel moet je bewegen om een paaseitje te verbranden
06-04-2017
Nederlanders eten ieder jaar bijna een miljard paaseitjes, gemiddeld 47 per persoon. Logisch, want wie ze eenmaal in huis heeft, kan er nauwelijks vanaf blijven. Maar hoe ongezond is dat eigenlijk?
Wat is dat? Kalk in mijn pees?
06-04-2017
Een peesverkalking is de afzetting van kalk in een pees, wat kan leiden tot (pijn)klachten. Een ander woord voor deze kalkspatjes is calcificaties.
Wat gebeurt er bij spierpijn?
06-04-2017
De later optredende spierpijn treedt vooral op na zware belastingen waarbij de spieren worden ‘uitgerekt’ terwijl ze actief zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een berg afloopt.
Bert behaalt zijn Master of Science titel
27-03-2017
Bert heeft vrijdag 17 maart zijn diploma met de titel Master of Science Manual Therapy in ontvangst mogen nemen
Oefentherapie bij artrose: effectief en besparend
23-03-2017
Het gaat hierbij om oefentherapie onder supervisie van een fysio- of oefentherapeut, waarbij de behandeling meestal acht tot twaalf weken duurt.
Oudere hart- en vaatpatienten hebben baat bij meer bewegen
14-03-2017
Ouderen met overgewicht kunnen beter meer bewegen om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. Zij hebben meer baat bij beweging dan bij het hebben van een gezond gewicht.
Mensen met etalagebenen krijgen niet de beste zorg
07-03-2017
Teveel patiënten worden liever gedotterd. Dan maak je namelijk iemand anders verantwoordelijk voor je probleem en niet jezelf.
Zo verbrand je kilo's tijdens het werk
02-03-2017
Een hele dag aan je bureau zitten is ongezond en af en toe eens rechtstaan is een must. Wil je calorieën verbranden, dan is niet het aantal minuten of uren dat je staat van belang, wel het aantal keer dat je van je bureaustoel komt. Dat toonde een recente studie aan.
Waarom raak je buiten adem met traplopen?
02-03-2017
Je gaat regelmatig naar de sportschool, loopt met gemak 5 kilometer hard en ook voor een krachttraining draai je je hand niet om. Maar nog steeds raak je buiten adem bij het beklimmen bij het trap. Hoe dit kan?
Slecht cholesterol draagt mogelijk bij aan artrose
02-03-2017
Te veel ‘slecht’ cholesterol blijkt van invloed te zijn op de ernst van artrose. Als dit ‘slechte’ cholesterol beschadigd raakt door opstapeling, zet het omliggend weefsel aan tot het maken van stoffen die zorgen voor schade, botvergroeiingen en ontsteking in het gewricht.
Zo kom je veilig thuis van wintersport
02-03-2017
Deze winter gaan en gingen weer tienduizenden Nederlands op wintersport. De meesten gaan zonder enige training, en dat is gevaarlijk. Maar een beetje voorbereiding scheelt al een hoop. Zo voorkom je gebroken botten verrekte spieren.
Over belasting en overbelasting..
02-03-2017
Mensen die de fysiotherapeut bezoeken, hebben vaak problemen met de belasting en belastbaarheid. Deze twee elementen moeten voor goed functioneren met elkaar in balans zijn.
Hoe goed is uw matras?
27-01-2017
Een verkeerde matras kan zorgen voor fysieke klachten zoals hoofd- nek- en rugpijn en een vermoeid gevoel.
Glad? Loop als een pinquin!
27-01-2017
De eerste weken van januari was het sommige dagen spiegelglad. Inmiddels zijn de temperaturen weer zachter, maar de winter duurt nog even. Check onze tips om valpartijen tijdens gladde periodes te voorkomen!
Met een gezonde leefstijl minder vaak metabool syndroom
27-01-2017
Het gedrag van mensen rondom roken, drinken, eten en bewegen hangt samen met het ontwikkelen van het metabool syndroom.
Veel zitten maakt lichaam vrouwelijke senioren 8 jaar ouder
27-01-2017
Oudere vrouwen die tien uur of meer per dag zittend doorbrengen en daarnaast weinig bewegen, hebben cellen die sneller verouderen.
Rugpijn of spierpijn van de kou is een fabeltje
27-01-2017
Pijn in een ontstoken kniegewricht speelt niet vaker op als het koud of vochtig of winderig weer is. Of als het weer omslaat.
Promotiefilm oedeemtherapie
06-01-2017
Fysiotherapie Havenstraat heeft naast een kinderfysiotherapie promotiefilm nu ook van oedeemtherapie een promotiefilm! Met dank aan alle figuranten! Nieuwsschierig geworden? klik op onderstaande link!
Gelukkig nieuwjaar!
05-01-2017
Wij wensen iedereen een gelukkig, gezond & sportief 2017!
Sporten houdt het brein jong
03-01-2017
Mocht u nog een extra motivatie zoeken om in 2017 toch vaker de sportschoenen aan te trekken: sport houdt niet alleen uw lichaam, maar ook uw brein jong.
Meer Nederlanders sporten elke week
03-01-2017
Het aantal Nederlanders dat minstens één keer per week sportte, is gestegen ten opzichte van 2013. Gemiddeld ruim 61 procent van alle Nederlanders in de leeftijd van vijf tot tachtig jaar heeft minstens één keer per week gesport.
Sporten in de kou
03-01-2017
Bij koud weer bent u misschien geneigd om niet of minder buiten te gaan sporten. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u ook in de herfst en winter gewoon doorgaan met buiten sporten.
Bloedsuiker beter geregeld dankzij korte wandeling na het eten
03-01-2017
Het is algemeen bekend dat lichaamsbeweging bij type 2 diabetes een gunstige uitwerking heeft op de bloedglucose.
Waarom iedere 40 plusser krachttraining zou moeten doen
13-12-2016
Iedereen weet dat bewegen goed is, maar dat juist de combinatie bewegen en krachttraining het beste werkt is minder bekend. Het idee is dat door krachttraining groeihormoon wordt gestimuleerd.
Fysiotherapie Havenstraat opnieuw TopZorg praktijk!
12-12-2016
Vrijdag 9 december heeft Fysiotherapie Havenstraat de effectiviteitsaudit gehaald!
Alle polissen 2017 op een rijtje
05-12-2016
We weten inmiddels allemaal dat CZ, VGZ en Zilveren Kruis de zorgpolissen aanbieden met een behandelindex. Veel interessanter is het om te kijken welke zorgpolissen in 2017 geen behandelindex kennen. We hebben ze overzichtelijk voor je op een rijtje gezet. Daarmee wordt kiezen nog eenvoudiger. Kies (ge)zonder behandelindex
Patientenportaal niet beschikbaar op 17 & 18 december 2016
30-11-2016
Beste cliënt, Bij deze willen wij u informeren omtrent de beschikbaarheid van het patiëntenportaal. In het weekend van 17 en 18 december 2016 zal het patiëntenportaal van het SpotOnMedics EPD niet beschikbaar zijn. Wellicht dat u recentelijk van uw therapeut een mail heeft ontvangen met het verzoek tot het invullen van de intake vragenlijst.
Ontwikkeling Gezondheidscentrum Lloyds Terras zit in eindfase
30-11-2016
De ontwikkeling van een nieuw Gezondheidscentrum op het Lloyds Terras verloopt voorspoedig en zit nu in de eindfase. Fysiotherapie Havenstraat is samen met de huisartsenpraktijken Veentjer en van der Stoel, Hofman & Neerken, Apothekers Combinatie Veendam en de GGZ instelling Molendrift de mede-initiatiefnemer van het plan voor de totstandkoming van het Gezondheidscentrum op het Lloyds Terras.
Yvonne zet steunkous op de kaart
30-11-2016
Het artikel van collega Yvonne Wever in de Veendammer van 20 november!
Wintersport: een goede voorbereiding is essentieel
29-11-2016
​Er wordt massaal geskied, maar er zijn ook veel ski-ongevallen. Vandaar dat het geen kwaad kan om nog eens te herinneren aan de standaardregels om veilig te skiën: matig uw snelheid, geef altijd voorrang aan afdalende skiërs, laat uw skibindingen bijstellen en bereid u fysiek voor.
Wat u moet weten over de zorgpolissen die je kunt kiezen
29-11-2016
Bij het uitzoeken van een nieuwe zorgverzekering voor volgend jaar hebben consumenten onder meer keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis.
Wie komt er alle jaren...?
29-11-2016
Zwarte Piet houdt de gemoederen flink bezig. De discussie rondom het hulpje van sinterklaas loopt hoog op. Laten we het daarom vandaag eens over Sinterklaas hebben. Want hoe kan het toch dat die stokoude man ieder jaar weer even soepel en zonder te struikelen de daken afstruint?
Eiwit toedienen tijdens slaap zorgt voor effectieve spieropbouw
29-11-2016
's Nachts eiwitten toedienen zorgt voor een snellere groei van de spieren. Dat kan ouderen helpen, bij wie het moeilijk is om de spieren op peil te houden.
Dure loopschoenen niet altijd beter dan goedkope
29-11-2016
Dure high-tech loopschoenen zijn niet altijd de beste keuze. Integendeel, ze zouden net meer blessures veroorzaken dan goedkopere varianten met minder schokdempende kussentjes.
Behandelindex Fysiotherapie in het nieuws
04-11-2016
Beste patiënt/cliënt, Het is nu veel in het nieuws; zorgverzekeraars proberen steeds meer grip te krijgen op de zorgkosten. Begrijpelijk, want er wordt steeds meer zorg geconsumeerd. Kwaliteit van zorg, doelmatigheid en klanttevredenheid zouden maatstaven moeten zijn of de gedeclareerde zorg rechtvaardig is.
Stop de behandelindex!
03-11-2016
Wie bepaalt hoeveel behandelingen jij nodig hebt voor je beweegklacht, jij en je fysiotherapeut of je zorgverzekeraar? Zorg dat jouw herstel voorop staat en niet het gemiddelde aantal behandelingen. Teken de petitie!
Drink je graag een glas? Ga dan ook even sporten..
01-11-2016
Wie graag een glas drinkt, doet er goed aan om regelmatig te sporten om de schadelijke effecten van alcohol te minimaliseren. Dat blijkt althans uit een nieuw onderzoek, verschenen in The British Journal of Sports Medicine.
Sportapps doen te weinig voor gezondheid
01-11-2016
Veel sportapps doen te weinig voor de gezondheid van sporters. Ze vergroten juist het risico op blessures. Veel recreatieve hardlopers stoppen als gevolg van lichamelijke problemen of een gebrek aan motivatie.
Zet uw botten en spieren in het zonnetje
01-11-2016
In de herfst en winter is het krijgen van voldoende zonlicht lastiger vanwege de korter dagen. Uw spieren en botten hebben het wel hard nodig.
Slapende ledematen? Wakker worden!
01-11-2016
Iedereen heeft er wel eens last van dit irritante verschijnsel; een ‘slapende’arm, been of hand. Wat gebeurt er dan eigenlijk in je lijf? Is het alleen maar vervelend of kan het ook kwaad? En hoe kan je het voorkomen?
Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen
01-11-2016
U kunt elk jaar in november, december en januari een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Ook voor 2017. Het opzeggen van de oude zorgverzekering moet gebeuren voor 1 januari. U heeft tot 1 februari de tijd om u aan te melden bij een nieuwe verzekeraar.
Actie Kiwanis Veendam brengt € 10.000.- bijeen!
01-11-2016
De actie met inzamelboxen voor lege cartriges en oude mobiele telefoons stopt binnekort. Ook bij onze praktijk staat een doos. Vanaf 2013 werd door de club in Veendam €10.000.- bijeengebracht voor het tetanus project van UNICEF! Er kan nog worden ingeleverd tot de doos bij onze ingang vol is. Bedankt voor de medewerking!
Saskia is weer aan het werk
19-10-2016
Na haar zwangerschapsverlof komt collega Saskia Kuindersma vanaf 17oktober ons team weer versterken. Welkom terug!
BeYOUtiful middag voor vrouwen met kanker
17-10-2016
Collega Yvonne Wever zal 26 oktober aanwezig zijn bij een BeYOUtiful middag bij de Nardusbloem in Musselkanaal, een verwenmiddag voor alle vrouwen met kanker. Ze zal er staan met een stand en informatie geven over oedeemtherapie en steunkousen.
Wist u dat er sinds kort een handtherapeut is in Veendam?!
29-09-2016
Handtherapie is een specialisatie binnen het vakgebied fysiotherapie en ergotherapie. De handtherapie houdt zich bezig met aandoeningen van o.a. spieren, pezen, botten, zenuwen, huid en gewrichten van de hand, pols, onderarm en elleboog. De handtherapeut binnen ons team is Wim Thiewes.
Collega Hilde Reitsema is getrouwd!
27-09-2016
Vrijdag 16 september is onze collega Hilde Reitsema in het huwelijksbootje gestapt met Jurjen Oosterhuis! Hilde & Jurjen van harte gefeliciteerd en veel geluk gewenst samen van alle collega's van Fysiotherapie Havenstraat.
Spieren ‘vergeten’ dat ze ooit getraind hebben
26-09-2016
Een getrainde spier die lang niks doet is na nieuwe training niet eerder sterk of sterker dan een spier die nooit getraind heeft. Spieren hebben geen geheugen.
Wees de herfstdip te slim af
23-09-2016
Na een mooie en lange nazomer moeten we er uiteindelijk toch nog aan geloven. De herfst dient zich aan. Vecht niet tegen de herfst maar pas jezelf aan!
Gezondheid en fysieke activiteit: de basis
23-09-2016
Regelmatige fysieke activiteit is goed voor ieders gezondheid. Jong of oud, man of vrouw, fit of met gezondheidsproblemen.
Hardlopen saai? Ga trampolinespringen!
23-09-2016
Twintig minuten springen op een trampoline is net zo goed voor je conditie als hardlopen, maar je voelt je er beter van en je hebt minder kans op blessures. Bovendien is het veel leuker.
Beweging op middelbare leeftijd zorgt voor heldere geest
12-09-2016
Wie op middelbare leeftijd sport, plukt daar op latere leeftijd de vruchten van. Na een periode van gemiddeld 25 jaar is bij actieve mensen de cognitie beter dan bij inactieve mensen.
Nieuw! Philips ClearVue 550 echo apparaat
30-08-2016
Sinds kort is Fysiotherapie Havenstraat in het bezit van een Philips ClearVue 550 echo apparaat! Dankzij dit nieuwe echo apparaat is onze musculoskeletaal echografist Jorinde van der Laan nog beter in staat dan voorheen de gewrichten, spieren & pezen goed en scherp in beeld te brengen.
Zo voorkomt u blessures na de vakantieperiode
29-08-2016
De zomervakantie is in het grootste deel van het land weer voorbij. Misschien bleef u in Nederland en heeft u gesport zoals u gewend bent.
Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bewegen moet hoger
23-08-2016
De aanbevolen hoeveelheid bewegen zou omhoog moeten. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt zo'n twintig minuten bewegen per dag aan, maar echte gezondheidsvoordelen komen pas voor bij meer beweging.
Dagelijks half uur bewegen verlaagt risico op hartziekten
23-08-2016
Wie dertig minuten per dag beweegt, heeft 69 procent minder kans op hart- en vaatziekten dan iemand die niet beweegt, zeggen onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen.
Sportmasseur/verzorgende/fysiotherapeut/stagair gezocht
20-08-2016
Wij zijn namens v.v. Veendam 1894 op zoek naar een: sportmasseur/verzorgende/fysiotherapeut/stagiair m/v die het leuk vindt om werkervaring op te doen bij het eerste zondagelftal heren van v.v.Veendam 1894.
Waarom verlies je kraakbeen als je niet beweegt?
18-08-2016
Als je niet beweegt verdwijnt het kraakbeen in je gewrichten. Lange tijd wist men niet hoe dat kwam.
Wim is geslaagd voor handtherapie
11-07-2016
Wim Thiewes heeft de opleiding tot handtherapeut met succes afgerond en mag zich vanaf nu officieel handtherapeut noemen.
Djoeke gaat weer aan het werk
30-06-2016
Na haar zwangerschapsverlof komt collega Djoeke Brons vanaf 18 juli ons team weer versterken.
Herhaalcursus oedeemtherapie
30-06-2016
Top! Yvonne Wever heeft de herhaalcursus oedeemtherapie met succes afgerond!
Goede conditie op middelbare leeftijd beschermt tegen beroerte
28-06-2016
Fysiek fit zijn op middelbare leeftijd lijkt het risico op een beroerte op hogere leeftijd te verlagen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Texas.
Niet ziek worden op vakantie? Ga eerst even sporten!
28-06-2016
Prettige vakantie, zeiden de collega's toen je afscheid nam. Maar dat valt tegen: nog maar net van huis voel je overal pijntjes en kom je niet vooruit.
Saskia is bevallen van een prachtige dochter!
22-06-2016
Saskia Kuindersma is op 21 juni trotse moeder geworden van Guusje!
Teamuitje
15-06-2016
Vrijdag 10 juni hebben we een geslaagd teamuitje gehad op Schiermonnikoog met powerkiten & blokarten!
Nationaal Bedrijfsfitness Plan
07-06-2016
Fysiotherapie Havenstraat is aangesloten bij het Nationaal Bedrijfsfitness Plan. Een unieke arbeidsvoorwaarde die werknemers van deelnemende bedrijven de mogelijkheid biedt om met gemiddeld 40% belastingvoordeel te gaan fitnessen!
Gesloten i.v.m. bedrijfsuitje
06-06-2016
Vrijdag 10 juni zijn wij i.v.m. een bedrijfsuitje gesloten!
SamenOud informatiemarkt geslaagd
03-06-2016
Tijdens de SamenOud informatie mark in van Beresteyn donderdagmiddag 26 mei was Fysiotherapie Havenstraat ook vertegenwoordigd.
Aeroob, kent u de voordelen?
30-05-2016
Heeft u wel eens van aeroob gehoord? Letterlijk staat het voor zuurstof. De term wordt veelal gebruikt in bewegen. Aerobe beweging bestaat uit lichte bewegingsvormen. U beweegt dan met voldoende zuurstof. U kunt aerobe beweging gemakkelijk toepassen en lang volhouden. Aerobe beweging biedt vele voordelen.
Saskia gaat met zwangerschapsverlof
27-05-2016
Saskia zal 30 mei met zwangerschapsverlof gaan en in oktober komt zij weer terug.
Sporten langer uitstellen na kruisbandoperatie
26-05-2016
Na een reconstructie van de voorste kruisband moet zeker negen tot twaalf maanden revalidatie volgen voordat er weer onbeperkt kan worden gesport.
Therapeutische steunkousen in kleur
25-05-2016
Nieuw! Therapeutische steunkousen vanaf nu ook in kleur verkrijgbaar!
Fysiotherapie bij moeilijk behandelbare astma
23-05-2016
Fysiotherapie voor moeilijk behandelbare astma moet worden vergoed uit de basisverzekering. Dat bepleitte het Longfonds op Wereld Astma Dag.
Zo herkent u de symptomen van een beroerte
23-05-2016
Veel mensen die een beroerte hebben gehad, gaan pas uren later naar een ziekenhuis omdat de signalen niet herkend worden. Hoe herkent u die wel? Wat is een beroerte precies?
Voldoende beweging verlaagt mogelijk risco op 13 soorten kanker
23-05-2016
Regelmatig bewegen zorgt mogelijk voor een verlaagd risico op dertien verschillende soorten kanker. Wanneer de hoeveelheid beweging toeneemt, zou de kans op deze varianten van de ziekte steeds kleiner worden.
Neem wat vaker de trap
25-04-2016
Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers op kantoor snel geneigd zijn om de lift te pakken. Dat blijkt uit onderzoek van het Diabetes Fonds. Neem vaker de trap in plaats van de lift. Waarom?
Reken af met vervelende zijsteken
25-04-2016
Ieder voorjaar starten weer veel mensen met hardlopen. Voor veel (beginnende) hardlopers en brisk wandelaars zal het herkenbaar zijn: die pijnlijke zijsteken die doorgaan met trainen soms even onmogelijk maken.
Vitamine D tekort onderschat
25-04-2016
Veel Nederlanders hebben een vitamine D tekort. Ruim 40% van de vrouwen boven de 50 jaar valt daaronder. Vitamine D is belangrijk voor de opbouw van sterke botten en tanden. Het lichaam maakt zelf vitamine D onder invloed van zonlicht.
Themamiddag Buurtzorg Veendam/Wildervank; Zelfredzaamheid
21-04-2016
Fysiotherapie Havenstraat was aanwezig bij de Themamiddag Buurtzorg Veendam/Wildervank; Zelfredzaamheid
Djoeke is bevallen van een prachtige dochter!
19-04-2016
Djoeke is bevallen van een prachtige dochter, Sofie Willemijn
Beweeg meer, slik minder pijnstillers
12-04-2016
Bijna driekwart van de 55-plussers met rugklachten slikt pijnstillers die nauwelijks helpen om de rugpijn te verminderen, maar wel nare bijwerkingen kunnen geven.
Gewijzigde tijd van het sportspreekuur!
06-04-2016
Let op de tijd van het sportspreekuur is gewijzigd
Beweeg naar een fitte zomer
05-04-2016
Heel langzaam gaat je energieniveau tijdens de wintermaanden achteruit. Voorjaarsmoeheid is vaak een nasleep van de winterdip en ontstaat door een gebrek aan vitamines, mineralen, beweging en buitenactiviteiten.
Ouderen in de toekomst mogelijk minder kwetsbaar
31-03-2016
Er is reden om aan te nemen dat ouderen over enkele decennia weerbaarder zijn dan de huidige generatie ouderen.
Wat is dat? Kalk in mijn pees?
31-03-2016
Een peesverkalking is de afzetting van kalk in een pees, wat kan leiden tot (pijn)klachten. Een ander woord voor deze kalkspatjes is calcificaties.
Steeds jonger obesitas en hoge bloeddruk
31-03-2016
Mensen hebben op steeds jongere leeftijd risico op gezondheidsproblemen door obesitas en hoge bloeddruk dan vorige generaties.
Advies over fysiotherapie in basispakket
29-03-2016
Zorginstituut Nederland gaat op verzoek van minister Schippers van VWS opnieuw kijken naar de vergoeding van fysiotherapie in de basisverzekering.
De impact van bukken op uw tussenwervelschijf
25-03-2016
Misschien weet u het niet, maar bukken heeft een enorme impact op uw tussenwervelschijf.
Vrijdag 18 maart; cursusdag
21-03-2016
Jorinde, Gerard, Djoeke en Yvonne hadden nascholing.
Actieve kinderen leren beter!
21-03-2016
“Een aanpak met bewegen als doel maar ook als middel heeft positieve effecten tot gevolg, zowel op lichamelijk als op cognitief vlak. De opbrengst is dat kinderen beter leren bewegen, fitter zijn en beter presteren op schoolvaardigheden zoals taal en rekenen.”
Clinic "hulp bij sport (ongevallen)"
17-03-2016
Onder leiding van Jorinde van der Laan en Gerard Haan werden de trainers en leiders van Veendam 1894, middels een presentatie, geïnformeerd.
Bedankt voor uw beoordeling!
03-03-2016
Met uw feedback kunnen wij achterhalen wat u belangrijk vindt in de zorg én wat jullie concrete ervaringen zijn
Wim gaat weer studeren
03-03-2016
Wim zal de komende 4 maanden zich specialiseren tot handtherapeut
30 Dagen geen alcohol met IkPas
01-03-2016
Via IkPas.nl gaan duizenden mensen de uitdaging aan om 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken.
Nieuwe collega; even voorstellen!
29-02-2016
Per 1 maart komt Hilde Reitsema ons team versterken
Skiduim is meest voorkomende wintersportblessure
29-02-2016
Het wintersportseizoen is weer bijna ten einde. De meeste wintersporters zijn weer veilig en blessurevrij thuisgekomen. Niet iedereen is zo gelukkig. Jaarlijks lopen maar liefst 61.000 Nederlanders een wintersportblessure op.
Sporten in de kou
29-02-2016
Bij koud weer bent u misschien geneigd om niet of minder buiten te gaan sporten. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u ook in de herfst en winter gewoon doorgaan met buiten sporten.
Beetje afvallen biedt al gezondheidsvoordelen
29-02-2016
Een paar pondjes kwijtraken verlaagt al het risico op verschillende gezondheidsproblemen bij obese volwassenen. Dat blijkt uit een onderzoek van Washington University School of Medicine.
Mienke gaat ons verlaten
25-02-2016
Mienke heeft bij ons de extra uren opgevangen
Djoeke gaat met zwangerschapsverlof
25-02-2016
Djoeke zal 7 maart met zwangerschapsverlof gaan
Sporten met griep of verkoudheid
08-02-2016
De griep slaat momenteel wild om zich heen. Er zijn ook veel mensen verkouden. Is het eigenlijk veilig om dan door te gaan sporten?
Onze nieuwe website is online!
27-01-2016
Kom de nieuwe website bewonderen!
Jorinde heeft de cursus Echografie afgerond
26-01-2016
Hiermee mag zij zich nu musculoskeletaal echografist noemen.
60 Plus en krachttraining: verstandig?
26-01-2016
Uit recent onderzoek blijkt dat bewegen goed is, maar dat juist de combinatie bewegen en krachttraining het beste werkt. Het idee is dat door krachtraining het groeihormoon gestimuleerd wordt. Dat groeihormoon stimuleert celherstel.
Zes vragen over je spieren
25-01-2016
Spieren, je hebt er ongeveer 640 van. Maar wat zijn het eigenlijk? Zes interessante vragen en antwoorden over spieren.
Fysieke training is goede ondersteuning bij Astma
25-01-2016
Elke dag een half uur fysieke activiteit helpt astmapatiënten om hun ademhalingsproblemen beter onder controle te houden. Dat is de conclusie van het onderzoeksteam aan de Concordia Universiteit van Montreal.
Het verschil tussen osteoporose of artrose
18-01-2016
Artrose en osteoporose wordt regelmatig door elkaar gehaald. Onterecht. Het is wel heel wat anders. Een korte uitleg.
7 en 8 januari is Florien op cursus geweest
10-01-2016
Deze cursus is een onderdeel van het IMP-plus traject.
Fysiotherapie Havenstraat goed bereikbaar
06-01-2016
Fysiotherapie Havenstraat is goed bereikbaar dankzij de sneeuw- en ijzelploeg van Wedeka, waarvoor grote dank!
Vallen ernstig probleem
04-01-2016
Vallen bij oudere mensen is een ernstig en veelvoorkomend probleem. Ongeveer één op de drie nog thuiswonende ouderen valt minstens éénmaal per jaar. Dit kan nare gevolgen hebben.
Wat is eigenlijk spierpijn?
04-01-2016
Na ongewone of zware inspanningen heb je grote kans op spierpijn. Dat kan onmiddellijk gebeuren, maar de spierpijn kan ook pas na één of twee dagen komen of erger worden.
Sporten in de kou
04-01-2016
De winter is nu in grote delen van Nederland echt begonnen. Bij koud weer bent u misschien geneigd om niet of minder buiten te gaan sporten. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u ook in de winter gewoon doorgaan met buiten sporten.
Hoe werkt vetbranding?
04-01-2016
Vetverbranding spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Vooral na de decembermaand. Vet is de energiebron waar we het meest van hebben en levert het meeste energie op. In deze tijd eten we meer dan het lichaam nodig heeft.
Beweegvoornemens voor 2016?
04-01-2016
Beweegvoornemens voor 2016 gemaakt? Dan zit je goed! Al je beweegvoornemens voor 2016 zetten wij graag samen met jou om in actie.
Afscheid van Alies Langemeijer- Vels
17-12-2015
Eind December hebben we als praktijk officieel afscheid genomen van Alies Langemeijer-Vels als gewaardeerde collega en maatschapslid.
Zwik je vaak? Pas op voor gewrichtsinstabiliteit!
01-12-2015
Verzwikking komt vaak voor. Het meest bij de enkels. Een keer je enkel zwikken is geen probleem, maar meestal zwik je na die eerste keer vaker.
Wat is een goede zorgpolis voor fysiotherapie?
30-11-2015
De zorgverzekeraars hebben de nieuwe premies en aanvullende pakketten bekend gemaakt. Voor de vergoeding fysiotherapie is zo’n aanvullend pakket van belang. Moet ik blijven of veranderen? Denk na: er valt echt wat te kiezen, maar het is niet gemakkelijk… Belangrijke overwegingen.
Florien heeft zich verder gespecialiseerd
30-11-2015
DeThematische cursus Fysiotherapie en Ontwikkelings-stoornissen bij Kinderen van 0 tot 2 jaar (oftewel FOK) is een Thematische cursus waarbij de meest voorkomende problemen in de vroegbehandeling en vroegbegeleiding van kinderen van 0 tot 2 jaar aan de orde komen.
Skiën zonder risico's: 7 tips
22-11-2015
HET SEIZOEN KOMT ER WEER AAN! Bijna tijd voor de wintersport. Lekkere vorm van lichaamsbeweging, goed voor uw gezondheid. Om ongevallen te vermijden of de ernst ervan te verminderen, presenteren we 7 basistips voor veilig skiën.
Krachttraining tegen Alzheimer
01-11-2015
Door een actieve levensstijl houden we het lichaam zowel fysiek als mentaal in conditie. Tot zover niets nieuws. Nieuw is dat onderzoek, uitgevoerd bij fysiek gezonde ouderen met Alzheimer, aantoont dat bewegen ook sterk het denkvermogen verbetert. Het geheugen, de concentratie en denktaken gaan spectaculair vooruit. Wat is de sleutel?
Vraag het de fysiotherapeut: Osteoporose (botontkalking)
01-11-2015
In onze praktijk wordt regelmatig de vraag gesteld of je osteoporose (botontkalking) kunt voorkomen en wat je dan moet doen? Uit onderzoek blijkt dat osteoporose kan worden voorkomen.
Yvonne mag zich compressie specialist noemen
29-10-2015
Yvonne heeft met succes de cursus "Therapeutisch elastische kousen aanmeten” afgerond. En mag zich nu compressie specialist noemen.
Uw zorgverzekering in 2016
26-10-2015
Het kiezen van de juiste zorgverzekering komt er binnenkort weer aan. De keuze is niet bepaald gemakkelijk met heel veel verschillende polissen en uitzonderingen. Alvast wat voorinformatie.
Beweging goed voor vermoeide reumapatient
26-10-2015
Vermoeidheid is een vaak voorkomende klacht bij patiënten met reumatoide artritis (RA). Deze klachten kunnen door meer dagelijkse beweging en een sportprogramma verbeteren. Dat concludeert Sanne Rongen-van Dartel van het Radboudumc uit haar onderzoek waarmee ze onlangs promoveerde.
Vraag het de fysiotherapeut
26-10-2015
VRAAG: “Als ik wat langer zit, vooral een beetje onderuit gezakt, dan krijg ik tinteling, doof gevoel in mijn voeten. Wat kan dat zijn?”
Fysiotherapie werkt preventief bij artrose
26-10-2015
Promotieonderzoek van Kasper Huétink (LUMC, afdeling Orthopedie en Radiologie) heeft aangetoond dat bij iemand met knieklachten op jonge leeftijd (10 jaar) al te zien is of zo’n kind een verhoogde kans heeft om later knieartrose te ontwikkelen.
Een leven lang bewegen voorkomt later fysieke problemen
26-10-2015
Mensen die hun hele leven blijven bewegen, hebben minder kans om op latere leeftijd fysieke problemen te krijgen.
Verwelkom de herfst!
28-09-2015
Het is zover, de herfst staat weer voor de deur. De dagen worden heel snel korter, kouder, natter en donker. Voor veel mensen aanleiding tot een somber gevoel of een herfstdip. Vecht niet tegen de herfst maar verwelkom hem!
Pielen tijdens kantooruren goed voor gezondheid
28-09-2015
Uren achter elkaar op een bureaustoel zitten, is niet goed voor de gezondheid, maar af en toe een beetje friemelen in je stoel kan de nadelige gevolgen tegengaan. Dat blijkt uit onderzoek onder vrouwen.
Waarom huiswerkoefeningen zo belangrijk zijn
25-09-2015
Een bezoek aan een fysiotherapeut leidt in veel gevallen tot de opdracht thuis oefeningen uit te voeren. Maar niet iedere patiënt doet deze oefeningen trouw, omdat men de motivatie verliest of er simpelweg niet de tijd voor neemt. Het gevolg hiervan kan zijn dat het genezingsproces minder snel verloopt.
Strandwandeling helpt om langer te slapen
21-09-2015
Een wandeling over het strand zorgt voor een 47 minuten langere slaap in de nacht erop. Een stuk meer dan wanneer die wandeling landinwaarts plaatsvindt.
'Spierkracht neemt snel af bij inactiviteit'
30-07-2015
Al na twee weken inactiviteit neemt de spierkracht aanzienlijk af. Jongeren die hun benen niet gebruikten, waren in spierkracht na twee weken niet bewegen vergelijkbaar met iemand die 40 tot 50 jaar ouder is.
Zenuwpijn te lijf
22-06-2015
Voor veel patiënten die lijden aan zenuwpijn geldt dat zij met pijn moeten leren leven. Vaak kan de oorzaak van de pijn niet weggenomen worden (bijvoorbeeld diabetes), maar gelukkig zijn er wel veel behandelingen mogelijk die de pijn verzachten.