Training na oncologische behandeling.

29-11-2018

Een van de meest voorkomende bijwerkingen van een oncologische behandeling is vermoeidheid. Vermoeidheid die niet vanzelf overgaat en vaak ook nog eens zeer langdurig is, bij sommige mensen zelfs chronisch. Maar u kunt er zelf iets aan doen, bewegen. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, bewegen is een zeer goede behandeling om de vermoeidheid te verminderen die wordt ervaren tijdens en na de oncologische behandeling. Bij Fysiotherapie Havenstraat hebben Sanne en Yvonne een speciale opleiding bij OncoNet gevolgd om mensen die lichamelijke klachten ervaren na een oncologische behandeling te begeleiden in hun revalidatie.

Persoonlijk programma

Het revalidatieprogramma bestaat uit een 2 wekelijkse training over een periode van 3 maanden, waarbij tijdens de eerste behandeling de doelen worden opgesteld en er een 0-meting verricht wordt, deze meting geeft ons informatie over uw lichamelijk conditie. Hiermee kunnen we het niveau inschatten waarop we de training kunnen aanvangen. De doelen die we samen opstellen zorgen voor een persoonlijk programma op maat.

Dus waarin de één het belangrijk vindt om weer een langere afstand te kunnen wandelen, kan het voor een ander belangrijk zijn om weer een volleybaltraining vol te houden.

Na 6 weken volgt een evaluatie moment waarop we opnieuw de metingen zullen verrichten,  zo kunnen we samen zien of er groei is in de fysieke belasting en of we eventueel de training moeten bijstellen. Aan het einde van de 3 maanden doen we een laatste serie met testen. Doordat het programma op maat is, is het geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus. Indien medisch noodzakelijk, kunnen wij ook bij u aan huis komen.

Vergoeding

Het trainingstraject wordt volledig vanaf de 21e behandeling door uw basisverzekering vergoed. De eerste 20 behandelingen worden volledig vergoed mits u aanvullend verzekerd bent voor minimaal 20 behandelingen. Wanneer u aanvullend verzekerd bent voor minder dan 20 behandelingen of u heeft geen aanvullende verzekering, dan het ook mogelijk om het traject te volgen. U moet dan de onverzekerde behandelingen tot en met de 20e behandeling zelf betalen. De OncoNet training dient wel binnen één jaar na de laatste behandeling in het ziekenhuis starten om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Wanneer en waar?

De trainingen vinden plaats aan de Havenstraat op;

  • Maandagmiddag (Yvonne) – Donderdagmiddag (Sanne) 
  • Dinsdagochtend (Yvonne) – Vrijdagochtend (Yvonne/Sanne)

Mocht u nog meer informatie wensen, dan kunt u terecht bij Sanne of Yvonne.